Geen producten (0)

Wat is de kwaliteit van onze deuren?

Onze schuifdeuren worden van verschillende materialen gemaakt die  aansluiten bij de gewenste stijl en uitstraling  van de deuren, maar wat kunt u nu verwachten van de kwaliteit van onze deuren ? Die vraag zullen we hieronder beantwoorden. 

 

Wij bieden  onze deuren aan in de volgende materialen:

  • Deuren met of van eikenhout
  • Deuren van grenenhout 
  • Deuren van staal met glas
  • Deuren met of van eikenhout

 

Deuren met of van eikenhout

Onze eikenhouten hangdeuren met of zonder stalen frame  worden gemaakt van de beste kwaliteit europees eiken, een loofhoutsoort die uiterst duurzaam is en een prachtige houtstructuur heeft met hier en daar natuurlijke kwasten en noesten waardoor deze schuifdeuren een warme en huiselijke uitstraling krijgen.

Het hout word zorgvuldig gesorteerd waarbij er goed gelet wordt op schimmelvorming e.d.

Wij gebruiken eikenhout dat kunstmatig terug gedroogd is naar 10% vochtpercentage waardoor wij de werking van onze natuurproducten naar een minimum beperken en daardoor de kwaliteit van onze deuren kunnen waarborgen.

Wij geven 5 jaar garantie op onze eiken deuren daarmee laten we zien dat de keuze voor dit product zich laat kenmerken door de hoge kwaliteit een zeer strakke afwerking!

Wij bieden deze hangdeuren indien gewenst aan met een afwerklaag op oliebasis in diverse kleuren zodat de deur meteen af is en u direct kunt genieten van dit stukje vakwerk gemaakt door ambachtslieden met een passie voor hout! 

Wanneer u dus kiest voor een eiken deur dan bent u gegarandeerd van een onverwoestbare schuifdeur met een tijdloze uitstraling!

 

Deuren van Grenenhout:

Onze Grenen houten deuren worden van zogenaamd Pine wood gemaakt in Nederland beter bekend als grenen-hout.

Grenen is in meerdere opzichten beter dan vurenhout waar onze concurrenten veelal mee werken daarmee onderscheiden wij ons in de schuifdeuren markt!

Voordelen van Grenen ten opzichte van vuren is dat het taaier is meer geschikt is voor constructiewerken zoals het vervaardigen van deuren. Ook zitten er geen loszittende noesten zoals bij vuren deuren vaak wel het geval is. Onze deuren bevatten geen harsplekken en bovendien heeft het grenen hout meer houtvlammen waardoor zeker na het beitsen van een deur de deur veel meer uistraling krijgt.

Grenen deuren blijven over het algemeen recht en stabiel, in uitzonderlijke gevallen kan door vocht of temperatuurschommeling een deur wat vervormen. wij raden het daarom af om een grenen deur voor een badkamer of washok opstelling te nemen.

 

Wat mag u nog meer verwachten van onze grenen deuren? Hier een aantal voordelen:

+ Onze deuren hebben maximaal 10% vochtpercentage

- Concurrenten werken vaak met 14% waardoor meer kans heeft op vervorming en scheurvorming van het hout

+ Onze deuren worden van massiefe stijlen en (tussen)dorpels gemaakt waarbij deze voorzien worden van speciale strips in de kern van het hout verlijmd zodat deze recht en stabiel blijven. 

- Concurrenten maken soortgelijke schuifdeuren opgebouwd uit geschaafd steigerhout waarbij kromtrekken meer standaard dan uitzondering is. 

+Onze panelen worden in de stijlen gevreesd waarbij ze opgesloten worden door rubber strips om zo vrij te kunnen werken .

wij gebruiken speciaal gevreesde vellingdelen die in elkaar vallen waardoor er nooit naden en kieren ontstaan.

- Concurrenten werken met planken die koud tegen elkaar aan gemaakt worden, doordat het hout nog vers is (14% vocht percentage) krimt het de komende maanden nog na waardoor er kieren tussen de planken ontstaan.

+ Onze deuren zijn helemaal schroefvrij omdat wij de deuren volledig verlijmen dit betekent geen lelijke schroefgaten.

-Concurrenten schroeven alle planken waarbij een schuifdeur helemaal vol zit met schroefgaten

+Onze deuren kunnen zowel aan de voor en achterzijde identiek gemaakt worden door de massiefer stijlen en de panelen die er tusseningemaakt worden

- Concurrenten hebben een deur die aan de voor en achterzijde een andere motief/uitsraling hebben doordat er maar aan 1 kant een frame/schoorwerk zichtbaar is.

Dit is slechts een kleine opsomming van de vele voordelen die onze deuren bieden!

 
Deuren van staal met glas:

Wat onze stalen deuren met glas betreft kunnen we kort zijn als het om de kwaliteit gaat. Want betere en strakkere deuren zijn er niet te krijgen op de huidige markt. Met een uitstekende staalkwaliteit s355 en een dubbellaags coating gecombineerd met 8 mm gelaagd veiligheidsglas behoren deze deuren tot het beste van het beste.

Wanneer u onze staaldeuren in het echt ziet dan bent u onherroepelijk verkocht omdat ieder detail perfect is afgewerkt!

 

 

Facebook Pinterest