Geen producten (0)

Is mijn muur of plafond wel sterk genoeg?

Onze schuifdeursystemen zijn bijna op elke muur of plafond toepasbaar wel is het soms mogelijk extra maatregelen te treffen.

Heeft u een muur van kalkzandsteen beton of gewoon metselwerk dan is het klusje zo geklaard. Heeft u echter een wand van holle metselstenen/blokken dan kunnen hollewandpluggen (verkrijgbaar in ons assortiment) de uitkomst bieden.

Bij een gipswand is het noodzakelijk dat er voldoende achterhout achter de bevestegingspunten zit, bij voorkeur een massiefe balk in de volle lengte van de rail.

Bij een gibo of gipsblokken muur adviseren wij ook holle wandpluggen te nemen en extra grote ringen achter de bevestigingspunten te doen, deze ringen zullen de druk meer verdelen op de muur. Houd bij deze muren rekening met het gewicht van de af te hangen deur. Neem bij voorkeur een vuren schuifdeur.

 

Gebruik onze speciaal ontwikkelde plafondbeugels bij voorkeur in een betonnen vloer en kies bij dit syteem ook bij voorkeur voor de ietwat lichtere schuifdeuren aangezien er behoorlijk trekkracht op uw plafond komt. Bij een houten balklaag geldt hetzelfde als bij de gipsplaatmuur, er dient volledig hout op de bevestegingspunten aanwezig te zijn.

 

Onze systemen kunnen tot wel 125 kg aan deuren dragen echter geven wij geen garantie op de draagbaarheid van uw muur of situatie

Facebook Pinterest