Geen producten (0)

Wat is de kwaliteit van onze eiken maatwerk producten

Onze eiken maatwerkartikelen worden met liefde en passie gemaakt en proberen we uit het mmoiste hout voor u te selecteren.

Onze planken zijn 100% van massief eiken. Geen mdf met fineer of een zachte houtsoort maar de beste kwaliteit die u van onze producten mag verwachten. 

Zo heeft iedere plank een unieke uitstraling en is er geen plank hetzelfde qua houtstructuur, de strakke lijnen van de eiken plank mogen gezien worden en geven een unieke en eigentijdse uitstraling aan deze wandplanken!

Eiken maatwerkartikelen met boomstamrand kunnen sterk van elkaar afwijken. Zo is de heeft de ene boomstamrand een veel grotere glooing/grillige rand dan de andere en kunnen kleuren van randen sterk afwijken. Doordat de rand/ schors  van een boom spinthout bevat kan de rand lichter of donkerder van kleur zijn dan de kern van het hout. Wanneer het eiken mogelijk gerookt wordt zal dit contrast meer gaan opvallen.

Ook kunnen er kleine wormgaatjes in een boomstamrand zitten. Dit proberen we uiteraard tot een miniumn te beperken en de mogelijke gaatjes die erin zitten worden gestopt met Gupa (eiken vulmiddel) U mag er uiteraard van verzekert zijn dat er geen boktor of houtworm meer in uw product zit omdat de plank hier tegen behandeld wordt!

Ondanks onze zorg en aandacht voor de productie kunnen er afwijkingen in het hout voorkomen. Dit proberen wij tot een minimum te beperken. Eventuele afwijkingen of open noesten in onze eiken maatwerk producten worden dichtgestopt met gupa (eiken vulmiddel) en zo vlak als mogelijk geschuurd. Hout is en blijft een natuurproduct. Ons hout is gezaagd en gedroogd, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een droge verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Ten gevolge van deze verandering zal ook het volume in de breedte zich enigszins vertraagd gaan wijzigen.

Planken of panelen die wij leveren kunnen uit 1 of meerdere delen die aan elkaar verlijmd zijn bestaan. Dit volstrekt normaal en geeft ook meer de garantie om kromtrekken tegen te gaan. Door meerdere delen te verlijmen houdt het eind product zich langer goed.

Hout zal weinig werken wanneer de luchtvochtigheid in de woonkamer of buitenomgeving e.d. redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw product bestaat. 

 

Het werken van hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Facebook Pinterest